Vonattal a repülőtérre, vagy a városba

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér megközelítése vonattal

Mintegy 100 vasúti járat – köztük InterCity vonatok is – segítik az utazók számára a városból a repülőtérre való kijutást és vissza. A menetidő jellemzően kevesebb, mint fél óra, az utazás költsége pedig mindössze pár száz forint. A repülőtér 2-es Termináljához legközelebb eső átszállási lehetőség Ferihegy Vasútállomáson van. Ezen a megállóhelyen olyan vonatok haladnak át, amelyek Budapest Nyugati-Pályaudvar felől és felé közlekednek.

Nappal ezt a vasútállomást és a 2-es Terminált a 200E jelzésű, éjszaka pedig a 900-as éjszakai autóbusz köti össze.

Hol vásárolhatja megy jegyét?

Fontos tudnia, hogy a repülőtér területén nincs lehetősége vonatjegyének megvásárlására. Azonban a Ferihegy Vasútállomás valamint a Budapest Nyugati-Pályaudvar közötti szakaszon közlekedő vonatok igénybevétele BKV bérlet birtokában díjmentes. A repülőtér 2A Termináljának galériáján található posta értékesít Budapest 24 és 72 órás, valamint heti és havi menetjegyeket is, ezek szintén érvényesek a fent említett szerelvényekre.

A Magyar Államvasútak Zrt. (MÁV) Ferihegy Vasútállomás területén minden nap 06:00-18:00 óra között belföldi jegypénztárt üzemeltet. Menetjegyet vásárolhat továbbá a peronon található jegyértékesítő automatákból is. Ha az Ön úti célja nincs feltüntetve a jegyértékesítő automatán, úgy azt a vonaton a jegyvizsgáló pótdíj felszámítása nélkül fogja kiadni Önnek (akárcsak az esetlegesen feláras vonatra szóló pótjegyet).

Kedvezmény az induló utasok számára

A MÁV Zrt. és a BKK Zrt. együttműködésének köszönhetően, azok az utasok, akik vonattal Ferihegy Vasútállomás megállóhelyre utaznak, buszjegyet válthatnak a repülőtérre. A szolgáltatás igénybevételének feltételeit, és a vasúti utazással kapcsolatos további információkat a www.mav-start.hu weboldalon találhat.