Elveszett poggyász

Elveszett poggyász

Ne gondoljon rögtön a legrosszabbra, ha csomagja nem érkezik meg! Ez még nem jelenti automatikusan azt, hogy poggyásza elveszett. Gyakran megesik az is, hogy csak lemaradt néhány csomag egy adott járatról. Ilyenkor nem kell aggódnia, hiszen a poggyászcímkén fel van tüntetve a célállomás, így a következő járatok valamelyikével általában meg is érkezik. Az előkerülés hatékonyságát az is növeli, hogy a poggyászok keresésével megbízott személyzet munkáját egy jól fejlett számítógépes rendszer támogatja. A statisztikák azt mutatják, hogy átlagosan minden 1000 csomagból 900 épségben és időben megérkezik. A maradék 100 poggyászból is csupán 1-2 az, ami végleg elveszett.

Amennyiben csomagja végérvényesen elveszett, netán megrongálódva, hiányos beltartalommal érkezik meg, Önt kártérítés illeti meg.

Az elveszett poggyászt rögtön a megérkezéskor, az érkező tranzitban, a poggyászátvételi csarnokban kell jelezni az Elveszett Poggyász (Lost and found) ügyfélszolgálatnál. A bejelentés alapján jegyzőkönyv készül. A késve megérkezett vagy megtalált poggyászokat kérésre az utas által megadott címre szállítják. A poggyász eltűnését az adott légitársaság ügyfélszolgálatánál is be kell jelenteni.

1000-ból 900 poggyász időben és épségben érkezik meg, és a 100 elveszett poggyászból mindösszesen átlagosan 1-2 veszik el végleg.

Jó tanács: a feladott poggyászba tegyenek egy A4-es lapot a poggyász tulajdonosának nevével és elérhetőségével. Erre azért van szükség, mert előfordulhat, hogy a poggyászt azonosító vonalkódot tartalmazó papír megsérül, vagy elveszik, és ilyenkor segíti az azonosítást a csomagba helyezett információ.

Elveszett poggyászával kapcsolatban keresse légitársaságát. További légitársasági információkat itt találhat.