Közlekedés

Gyakori kérdések a közlekedéssel kapcsolatban

A repülőtéren hol intézhetem a taxirendelést vagy a minibusz bérlést? Ezeket a szolgáltatásokat éjjel-nappal igénybe tudom venni?

Mind a taxirendelés, mind pedig a minibusz bérlése non-stop szolgáltatás, így a nap 24 órájában igénybe veheti ezeket. A Terminálokon kijelölt pultoknál, a járat indulásánál 24 órával korábban lehetősége van AirportShuttle-Minibuszt bérelnie. Igénylését leadhatja online, telefonon, vagy személyesen is az utazási irodákban. Amennyiben Ön érkező utasként szeretne taxit rendelni, megteheti a 2A és 2B Terminálok bejáratánál felállított standokon.

Hogyan juthatok el a repülőtérre tömegközlekedéssel?

100E busz

2018. július 7-től a repülőtérről közvetlen járat indult a belvárosba; az első-ajtós, 100E jelzésű busz a Deák Ferenc térig közvetlenül szállítja az utasokat.

A Deák Ferenc térről hajnal 4 órától 23:30-ig félóránként indul a raptéri járatbusz minden egész és fél órakor.

A reptérről az első járat hajnal 5 órakor, az utolsó járat pedig 0:30-kor indul a belváros (Deák Ferenc tér) felé félóránként. A 100E autóbusz a repülőtéren a megszokott BKK megállóban áll meg, amely az érkezési szinten a két terminál között könnyedén megközelíthető.

A repülőtér felől a Deák Ferenc tér irányába közlekedő autóbuszról a Kálvin téren és az Astoriánál is le lehet szállni.

A repülőtér felé a 100E csak a Kálvin téren áll meg, illetve kora reggel az első két járat az Astoria M megállóhelyen.

200E busz

A Terminál épületek és Ferihegy Vasútállomás, valamint az M3-as metróvonal Kőbánya-Kispest állomása között a 200E jelzésű menetrend szerinti busz közlekedik.

Hol tudom megváltani jegyemet a vonatra, illetve a buszra?

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren buszjegyet vásárolhat a postán, a hírlapüzletben és a megállóban elhelyezett automatákból. A fenti lehetőségeken kívül vonaljegyet vásárolhat a 200E vagy a 900-as jelzésű autóbuszokon is a jármű vezetőjétől. Sajnos, arra nincsen lehetőség, hogy a repülőtéren vonatjegyet vásároljon, ellenben a vasútállomáson lévő jegypénztárban, illetve a jegykiadó automatákból megteheti.

Hogyan juthatok el az éjszakai órákban a repülőtérről a városközpontba tömegközlekedéssel?

23:00 és 04:00 óra között a repülőtér 2-es Terminálja és a Dél-pesti autóbuszgarázs között a 900-as jelzésű éjszakai autóbuszjárat szállítja az utasokat. A járatról a Szarvas csárda téri megállóban át kell szállnia a belváros irányába közlekedő 950-es vagy 950A jelzésű csatlakozóbuszokra. Az útvonalakkal és a menetrendekkel kapcsolatos további információkat a www.bkk.hu weboldalán találhatja meg.