Jegykezelés

Hogy megtörténhessen a jegykezelés feltétlenül szükséges a repülőjegy az útlevél vagy utazási okmány (Az EGT tagállamok és schengeni országok esetében személyazonosító igazolvány is elegendő), és ha a fogadó országgal meglévő kapcsolat előírja, érvényes vízum is szükséges. Javasoljuk, hogy ellenőrizze előzetesen az útlevelét, az úti okmányait és vízumának meglétét, ugyanis a fentiek valamelyikének hiányában az utazást megtagadhatják Öntől!

A repülőjegy kezelésekor több fontos kérdés is eldőlhet, amely az utazással kapcsolatos. Ilyenkor derül ki a végleges ülőhely, a kézipoggyászok esetleges túlsúlya után fizetendő díj mértéke. Egyes esetekben -a repülőjegy osztályának megfelelően (turista, üzleti, első osztályú)- még lehetősége lehet az utasoknak arra, hogy megválasszák, hol szeretnének ülni. A jegykezelés során az utasok megkapják a beszállókártyájukat (boarding card), amelyen szerepel az adott utas neve, a járat száma, az utazási osztály besorolása, a beszállókapu száma, a beszállás pontos ideje és az utas által elfoglalt ülés száma.

Ügyeljen rá, hogy mindenképpen érje oda a beszállókapuhoz addig az időpontig, ami a beszállókártyán szerepel! Ha nem jelentkezik a megadott időben, illetve késve ér oda, helyének törlésével levehetik az adott járatról.