Parkolás

Gyakori kérdések a parkolással kapcsolatban

A repülőtér területén parkolhatok valahol ingyenesen? Ha igen, hol és meddig? Ilyenkor is érvényesítenem kell a parkolójegyemet?

A 2-es Terminál Prémium Parkolójában az első 5 percben, a Terminál Parkolóban pedig az első 10 percben ingyenes a parkolás. Ilyenkor a parkolójegyet nem kell érvényesíteni. Ez a lehetőség naponta legfeljebb 2 alkalommal vehető igénybe (beleértve a bármely más parkolóba történő behajtást is)

Hol vannak parkolóhelyek a mozgásukban korlátozottak számára? Nekik is fizetniük kell a parkolásért?

A repülőtér parkolóiban, a Terminál épületéhez legközelebb lévő speciálisan kijelölt helyek vannak fenntartva a mozgássérültek részére. Amennyiben Ön rendelkezik érvényes mozgássérült igazolvánnyal, a Terminál Parkoló ügyfélszolgálatán igényelheti parkolási kedvezményét.

Hogyan tudok fizetni a parkolást követően? Hol van lehetőségem Áfás számla igénylésére?

A repülőtér összes parkolójában, illetve a személyzetnél is lehetősége van készpénzes fizetésre. A Terminál, illetve a Business Parkolókban van ügyfélszolgálat is, így ott a bankkártyás fizetés is lehetséges. Ezen ügyfélszolgálatokban a más parkolókban eltöltött parkolási idő is kifizethető. A fizető automatáknál jelenleg még nincs mód bankkártyás fizetésre. Áfás számlát az ügyfélszolgálatokon, a fizetéssel egy időben igényelhető, valamint utólagosan postai úton (az eredeti nyugta birtokában).

Hogyan történik a napi díjak megfizetése?

Ennél a fizetési módnál parkolási díjakat az érkezést követő minden megkezdett 24 óra után kell fizetni. Ez a számítási mód a parkolás megkezdésétől érvényes a Business, a Holiday és a Holiday Plus Parkolókra; a Terminál és a Prémium Parkolókban pedig a 24 órát meghaladó parkolás esetén értendő.

Szükség van arra, hogy parkolóhelyemet előre lefoglaljam?

Szerencsére a parkolók kapacitása ezt nem teszi szükségessé, azonban az online foglalással Ön időt és pénzt takaríthat meg.

Meddig vannak nyitva a parkolók?

A parkolók az év minden napján, 0-24 óráig folyamatosan nyitva tartanak.

A parkolókban az ünnepnapokon is van kötelező parkolási díj?

Igen.

Mit tegyek, ha elveszítettem a parkolójegyemet?

Parkolójegyének elvesztését követően keresse fel a Terminál Parkoló közepén található pénztárt, ha pedig Ön a Business Parkolót használta, akkor a parkoló bejáratánál található ügyfélszolgálatot, ahol a kilépéshez pótjegyet állítanak ki. Minden esetben az adott parkolóban alkalmazott díj fizetendő, a behajtás rögzített időpontjától kezdődően.