Követelmények

A szolgáltatással kapcsolatos követelmények

Az Európai Parlament és a Tanács 1107/2006/EK rendeletében foglaltak alapján a Budapest Airport Zrt. teljes mértékben figyelembe vette a fogyatékkal élők, valamint a mozgásukban korlátozott személyek közlekedésének elősegítésére vonatkozó, nemzetközileg is elismert politikákat és magatartási kódexeket. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér kezelője különös figyelmet fordított az ECAC.doc 2006.XII.30. Annex J. mellékletében rögzített előírásoknak.

A BUD Zrt. a követelményrendszerének kialakításakor a fentieket figyelembe vette, továbbá az előírásokra alapozva határozta meg azokat a minőségi alapelvárásokat, amelyeket a szolgáltatóval szemben támaszt.

Minőségi alapelvárások induló utasok esetében:

  • A repülőtérre való megérkezést követően, amikor az utas bejelentkezik a hívópontok valamelyikén – amennyiben foglalással és előrejelzéssel rendelkezik – nem várakozhat 10 percnél többet a kiszolgálásra.
  • A repülőtérre való megérkezést követően, amikor az utas bejelentkezik a hívópontok valamelyikén – amennyiben foglalással és előrejelzéssel nem rendelkezik – nem várakozhat 15 percnél többet a kiszolgálásra.

Minőségi alapelvárások érkező utasok esetében:

  • Az érkező repülőjárat ajtajánál igényli a szolgáltatást (átszálló utas esetén a Tranzit várakozópontnál) – amennyiben foglalással és előrejelzéssel rendelkezik – nem várakozhat 10 percnél többet a kiszolgálásra.
  • Az érkező repülőjárat ajtajánál igényli a szolgáltatást (átszálló utas esetén a Tranzit várakozópontnál)- amennyiben foglalással és előrejelzéssel nem rendelkezik – nem várakozhat 15 percnél többet a kiszolgálásra.

Általános elvárások:

  • Minden utasnak, aki fogyatékkal vagy csökkent mozgásképességgel él, maradéktalanul elégedettnek kell lennie a szolgáltatással, továbbá mindegyiküknek időben el kell érniük a járatukat, hogy elfoglalhassák helyüket.
  • A speciális szolgáltatás ellátására csak olyan munkaerő alkalmazható, amely a feladat elvégzéséhez megfelelő iskolai képesítéssel és szakmai gyakorlattal rendelkezik.
  • Az alkalmazottak számára folyamatos képzést kell biztosítani, szoros együttműködésben a helyi, a nemzetközi és az európai fórumokkal.