Poggyász feladás

Csomagjainak feladása a Check-in pultnál történik, repülőjegyének kezelésével egy időben. Fontos tudnia, hogy minden csomagot, amelyet poggyászként kíván feladni, névcímkével kell ellátnia. Ha nincs ilyen névcímkéje, a jegykezelőtől kérhet. Amennyiben szeretné poggyászát nagyobb biztonságban tudni, lehetősége van arra, hogy térítés ellenében befóliáztassa csomagjait. Ezt a szolgáltatást az utascsarnokban tudja igénybe venni, külön térítés ellenében.

Azt, hogy egy adott csomagnak mekkora lehet a maximális súlya, mindig a fuvarozást végző légitársaság határozza meg. Ha az Ön csomagja túlsúlyos, számolnia kell azzal, hogy kilogrammonkénti túlsúlydíjat kell fizetnie, amely függ a túlsúly mértékétől és a célállomás távolságától is. Ne feledje, hogy a beszállókártyáját is csak akkor fogják kiadni, hogyha befizette az esetlegesen kiszabott túlsúlydíjat.

A poggyászok feladásakor a jegykezelők ellátják a csomagokat a szükséges jelzésekkel. Vannak olyan poggyászok, amelyek nem engedhetőek le a csomagszállító-szalagon (pl.: babakocsi, sportfelszerelés, hangszer), ezeket a rakodásért felelős személyzet munkatársai juttatják el a repülőgéphez.

Nem csak az utasok, de a feladott csomagok is biztonsági ellenőrzésen esnek át, mielőtt feljutnának a fedélzetre. Abban az esetben, ha a csomag átvilágítása során olyan tárgyat észlel a biztonsági szolgálat munkatársa, amely pontosabb azonosítást kíván, úgy a poggyász tulajdonosát visszakísérik az ellenőrző ponthoz, és megkérik, hogy személyesen nyissa ki csomagját, hogy ellenőrizhessék annak tartalmát.